Am avut ocazia să pun la treabă Samsung Galaxy S25 în cadrul evenimentului recent organizat de Samsung. Ce m-a impresionat cel mai mult…
Cam așa ar începe articolul dacă ar fi fost făcut de un influencer sau blogger adevărat.
În traducere, înseamnă că Samsung ne-a plătit drumul și cazarea, ne-a plimbat, ne-a dat de mâncare și de băut până am căzut sub masă și, pe deasupra, am rămas și cu telefonul pe care l-am folosit. După toate astea, ar trebui să scriu un material obiectiv…
Cum nu sunt nici una, nici alta și nici gura nu-mi miroase, treaba e mult mai simplă.
Cam cu o săptămână înainte de concediul programat mi-a venit comanda de Galaxy S25, iar cu ocazia asta am zis să fac câteva poze cu telefonul în concediu pentru un mic articol pe blog.
Câteva impresii despre telefon
Departe de a fi un review, am adunat câteva puncte din experiența scurtă de când am primit telefonul și care privesc mai mult experiența mea de utilizare.
Telefonul l-am luat ca al doilea telefon și înlocuiește tot un model de la Samsung, și anume S21.
Ambalajul în care a venit a fost unul sobru, elegant, făcut, cred, din materiale reciclate, ceea ce chiar mi-a plăcut. Un fel de „când ești îmbrăcat la costum vs. blugi și tricou.”
Comparativ cu precedentul, deși sunt doar câțiva milimetri și câteva grame diferență, se simte mai ușor în mână și mai compact.
Diferența de dimensiune se vede și cu ochiul liber. Faptul că este compact pe mine mă avantajează când port două telefoane la mine.
Primul lucru observat a fost ecranul, care este foarte luminos. Nits în plus față de ce foloseam înainte, fiind evidenți. Asta cu luminozitatea ridicată e oarecum un cuțit cu două tăișuri: îți obișnuiește ochii cu luminozitatea puternică, iar pe urmă te uiți la altele și îți par întunecate.
Autonomia, fiind folosit ca al doilea telefon, am un scenariu de utilizare oarecum light, iar pe mine mă ține acumulatorul aproximativ 3 zile cu AOD activat. O îmbunătățire evidentă—la vechiul telefon treceam de o zi și cam atât, la același stil de utilizare, deși acumulatorul are aceeași mărime. Iar asta a fost așa de la început. Presupun că optimizarea software și hardware și-a spus cuvântul, cu cele 3 generații diferență între ele.
La nivel software, Android 15 cu UI-ul Samsung în versiunea 7, cu care eram deja oarecum obișnuit.
Am mai găsit și ceva aplicații din fabrică, care ar putea fi considerate bloatware, de care nu are nevoie neapărat toată lumea—gen Netflix, Facebook, Spotify—însă doar câteva.
Oricum, eu nu prea înțeleg strategia asta de a aduce din fabrică aceste aplicații, pentru că, dacă am abonament la ele, o să le descarc în secunda 2 după ce am configurat telefonul nou. Dacă nu am abonament, nu cred că este cineva care își face cont premium doar pentru că vin preinstalate pe telefon.
În rest, nu prea mai sunt multe de spus—răspunde rapid la comenzi, iar efectul placebo ar spune că e cu o milisecundă mai rapid decât telefoanele de generație mai veche.
La nivel foto, nu am multe de menționat, în afară de faptul că, la fel ca celelalte modele de la Samsung, și acesta are același mod de procesare a fotografiilor, în care culorile sunt mai intense. În rest, las galeria de mai jos să-și spună cele 1000 de cuvinte.
Fotografiile sunt făcute cu opțiunea standard, cu diferite moduri: wide, 1x, 2x, 3x și 10x (digital). Pentru afișaj web în articol, le-am redimensionat—sper fără mari pierderi de calitate—cu Microsoft PowerToys.