Gadgetisimo » Gadgeturi » Cele mai bune alternative europene la tehnologia americană
European Alternatives

Cele mai bune alternative europene la tehnologia americană

Cred că sunteți toți la curent cu vremurile, să spunem interesante – cu indulgență –, pe care le trăim de când am asistat la o schimbare de politică drastică peste ocean. Din acest punct de vedere, pare că lumea s-a întors cu susul în jos. Aliații au devenit adversari, iar adversarii au devenit prieteni.

Învățătura MAGA pare dusă la extrem în anumite situații, iar asta nu este pe placul tuturor, pe bună dreptate. Adică, dacă pe tine te interesează doar despre tine, atunci de ce pe mine m-ar interesa despre tine?

Dacă aplicăm asta în domeniul tehnologic, ar însemna: de ce să contribui la ideologia MAGA folosind produse și servicii din America, când aș putea să contribui la locul în care trăiesc de fapt – Europa – și să folosesc servicii și produse europene acolo unde este posibil?

Un fel de MEGA (Make Europe Great Again), că oricum sună mai cool decât MAGA.

Da, chiar este un început de trend. Poate nu vizibil pentru utilizatorii obișnuiți, însă, datorită instabilității de peste ocean, sunt companii care caută să își crească ponderea serviciilor din Europa în detrimentul celor de peste ocean. Fac acest lucru pentru că se tem că, la un moment dat, fie pot pierde subit accesul, fie costurile vor crește cu 25%, 50% – depinde cum a dormit cineva noaptea.

Dacă v-ați gândit la asta și vreți să luați măcar în considerare acest lucru, aflați că există chiar și un portal care vă ajută să alegeți alternativele din Europa.

Acesta se numește, cum altfel decât, European Alternatives.

Portalul conține o colecție de produse și servicii din diferite categorii tehnologice, adresate atât companiilor, cât și utilizatorilor individuali.

Chiar mai mult de atât, există o secțiune a site-ului unde poți alege serviciul pe care îl folosești momentan și vei primi alternative care provin din Europa.

Secțiune cu alternative europene la cele mai populare servicii

Uite, de exemplu, găsim alternative chiar și la 1.1.1.1, din articolul scris recent de colegul Innoxius.

Alternative europene la Cloudflare

Sau, dacă obișnuiți să folosiți Google Translate, aveți o alternativă din Germania numită DeepL. Eu folosesc acest serviciu de traducere de mai bine de patru ani și pot spune că e cu două clase peste cel de la Google. La început, nu avea suport pentru limba română, însă de aproximativ doi ani au adăugat și această opțiune.

DeepL oferă o calitate foarte bună a traducerilor

Sunt destul de multe astfel de servicii din Europa, în frunte cu cele mai cunoscute, gen Spotify, dar și multe altele despre care nu am auzit până acum. Le puteți răsfoi dacă sunteți interesați.


Back To Top
Gadgetisimo
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.