Senzorul de temperatură și umiditate Shelly H&T este un senzor fiabil pe care eu îl folosesc pentru termostatul smart al centralei termice de-acasă de peste 2 ani. În tot acest timp, a funcționat fără probleme și nu am avut dificultăți cu deconectările sau citirile eronate.
Acest senzor funcționează atât cu o baterie, cât și cu un alimentator direct de la rețeaua electrică. Atunci când se folosește cu acumulator, intervalul de citire a valorilor de temperatură și umiditate este de 30 de minute. Pentru diferite scenarii care nu necesită citiri mai frecvente, este în regulă. Dar, cum eu îl folosesc pentru reglarea temperaturii centralei termice în sezonul rece, l-am conectat direct la rețea. Astfel, citirile sunt efectuate la fiecare 10 minute.
Problema cu alimentarea directă de la rețea este că nu-l poți așeza într-un loc fix. Senzorul este foarte ușor și este construit astfel încât să se integreze în diferite locații din locuință. Când îl legi cu un cablu, acest lucru nu mai este foarte practic, deoarece cablul îl trage efectiv în jos.
Din această cauză, am căutat un suport care să-l fixeze într-un loc stabil. Iar suportul l-am găsit sub forma unuia printat 3D, pentru că producătorul nu oferă astfel de accesorii în mod oficial.
Suportul respectiv nu doar că păstrează senzorul într-un loc fix, dar înglobează și alimentatorul de la rețea plus alimentarea senzorului. Astfel, avem un bloc compact pe care îl putem pune în priză, în camera în care avem nevoie să măsurăm temperatura și să reglăm termostatul după acea încăpere.
Pentru a putea face configurația descrisă în articol, aveți nevoie de următoarele:
- Alimentator cu USB, LogiLink PA0217 de 10 W
- Adaptor de la USB-A la micro USB, Delock 65036
- Suportul descris în acest articol, pe care îl puteți descărca pentru printarea 3D
Aici am exportat câteva imagini din modelul 3D pentru printare, ca să vă faceți o idee despre cum arată:
Pentru a putea imprima suportul din articol, îl puteți descărca de la noi de pe blog, este o arhivă in format 7zip.
Imaginea este în format STL, așa că trebuie să o treceți mai întâi printr-un software tip slicer, care o va secționa pentru a o pregăti pentru printarea 3D. Fiecare imprimantă 3D vine, de obicei, cu un astfel de software, dar există și soluții universale compatibile cu mai multe modele de imprimante. Un exemplu este Ultimaker Cura.
Dacă doriți doar să vizualizați modelul 3D, puteți folosi, de exemplu, Microsoft 3D Viewer.